Van Dijk over 'favoriet' Liverpool: 'Niets te verliezen, City is de kampioen'

Van Dijk over 'favoriet' Liverpool: 'Niets te verliezen, City is de kampioen'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 14:40vr 18-10-2019 om 14:40

De druk op Liverpool om voor het eerst sinds 1990 de Premier League te winnen neemt toe, maar Virgil van Dijk laat zich niet gek maken. Dat zegt de 28-jarige Oranje-international in aanloop naar de topper tegen Manchester United van zondag.

Liverpool is na acht duels nog foutloos en staat zelfs al acht punten voor op titelhouder Manchester City. The Reds gelden dan ook als torenhoge favoriet in Engeland, maar Van Dijk trapt op de rem. "Ik denk dat we niets te verliezen hebben. City is de kampioen, zij verdedigen hun titel en wij willen 'm graag pakken. We moeten er gewoon voor gaan", zegt hij tegen Sky Sports.

"De druk wordt groter, maar die komt vooral van de media", constateert de Nederlandse verdediger. "Zij houden ervan ons nog meer druk op te leggen, dat is iets waar we mee om moeten gaan. Mij maakt het niet uit, want ik ben niet bezig met wat andere mensen zeggen, ik wil gewoon elke wedstrijd winnen."

Volgens Van Dijk is de honger om prijzen te winnen alleen maar gegroeid op Anfield na de winst van de Champions League. "Iedereen wil dat nog een keer ervaren. We begonnen allemaal aan die competitie in de hoop hem te winnen, zo is het ook met de Premier League. Hopelijk gebeurt het dit jaar. En zo niet, dan proberen we het volgend jaar weer", blijft hij stoïcijns.

Liverpool kan tegen aartsrivaal United de volgende stap zetten. Toch wil Van Dijk de kraker niet te groot maken. "De hele sfeer en de aanloop naar de wedstrijd toe is wel groter dan bij sommige andere duels, maar ik denk niet dat dit de grootste van het seizoen is. Dat zijn de wedstrijden in de Champions League en hopelijk degenen die ons de Premier League-titel gaan opleveren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Liverpool dit seizoen weer eens landskampioen worden?

(4144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws