Baumgartl reageert op Van der Vaart-teksten: 'Moet hij natuurlijk gewoon zeggen'

Baumgartl reageert op Van der Vaart-teksten: 'Moet hij natuurlijk gewoon zeggen'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 07:18za 19-10-2019 om 07:18

Timo Baumgartl heeft geen moeite met de kritiek van Rafael van der Vaart, die zich bij Studio Voetbal negatief uitliet over de aankoop van PSV. Van der Vaart liet in duidelijke taal weten niet gecharmeerd van de 23-jarige verdediger. Wat vindt de hoofdpersoon daar zelf van?

"Het is echt verschrikkelijk", vertelde Van der Vaart begin augustus bij Studio Voetbal. "Ik heb hem bij Stuttgart gezien: een simpele voetballer. Dat is niet goed genoeg, hoor. Hebben ze tien miljoen voor hem betaald?"

Baumgartl reageert zaterdag in het Eindhovens Dagblad op die kritiek. "Hij heeft in de Bundesliga twee keer tegen me gespeeld en twee keer verloren, misschien heeft dat er ook mee te maken", lacht de Duitser.

"Nee, hij moet dat natuurlijk gewoon zeggen als hij het vindt. We hebben vrijheid van meningsuiting in Europa en dat is een groot goed. Dat ik het er totaal niet mee eens ben, is een ander verhaal. Met kritiek moet je wel altijd iets doen op het moment dat je er iets van kunt leren."

Baumgartl voelt zich goed in zijn eerste maanden in Eindhoven en stelt dat hij 'geweldig is opgevangen' bij PSV. "Daarbij ben ik heel dankbaar voor het leven dat ik mag leiden. Het is niet vanzelfsprekend om op je 23ste altijd te mogen doen wat je het liefste doet en tegelijkertijd zoveel geld te verdienen dat je bijna alles kunt kopen wat je wilt."

Poll

Doet Baumgartl het goed bij PSV?

(1880 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws