'Ik heb nu al heimwee naar Australië, Nederland is een stressland geworden'

'Ik heb nu al heimwee naar Australië, Nederland is een stressland geworden'

Gepubliceerd: vrijdag 1 november 2019 om 17:26vr 01-11-2019 om 17:26

Victor Sikora streek in 2009 neer in Australië en is sindsdien daar gebleven. De voormalig buitenspeler van Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax, sc Heerenveen, NAC Breda, FC Dallas en Perth Glory voelt zich naar eigen zeggen meer Australiër dan Nederlander.

Sikora is momenteel even terug in Nederland om zijn zieke vader bij te staan. "Eigenlijk had ik hier nu helemaal niet willen zijn", vertelt hij aan de Stentor. "Ik wilde pas komende zomer met mijn gezin hierheen, maar mijn vrouw Lauren gaf me het laatste zetje om nu al te gaan. Het voelt goed om hier even dichtbij mijn ouders te zijn."

De zesvoudig Oranje-international – tegenwoordig actief als huismakelaar – zal echter snel terugkeren in Perth, waar hij een heel nieuw leven heeft opgebouwd. "Mijn ouders dachten altijd dat ik snel heimwee zou krijgen naar Deventer, maar het is juist andersom. Ik ben een week hier en heb nu al heimwee naar Australië. Nederland is een stressland geworden." Sikora voelt zich niet prettig onder alle 'regeltjes en afspraken' in Nederland, die er volgens hem niet zijn in Australië. "Als ik in mijn blote kont over straat loopt, doet niemand moeilijk. Hier in Nederland sta ik dan op de voorpagina van de krant. Echt, het leven is zó veel mooier daar."

Sikora kijkt echter met voldoening terug op zijn voetbalcarrière in Nederland. Tijdens zijn korte 'vakantie' is hij bij al zijn oud-clubs langsgegaan. "Ik was al bij GA Eagles, vorige week tegen FC Den Bosch met mijn ouwe matties in Vakkie 8. Dinsdag zag ik Vitesse-De Graafschap en woensdag zat ik bij NAC. De Nederlandse Spoorwegen hebben aan mij een goede klant…" Nadat hij vanwege blessures moest stoppen, ging hij verder in een internationaal vriendenteam in Perth. "Elke maand komen we samen en maakt iemand eten uit zijn geboorteland. Binnenkort ben ik aan de beurt, ik heb de pannenkoekenmix met stroop al in de koffer zitten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws