Berghuis legt schuld neer bij Kamperman: 'Meer omdat jij de vraag stelde'

Berghuis legt schuld neer bij Kamperman: 'Meer omdat jij de vraag stelde'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 12:12zo 17-11-2019 om 12:12

Steven Berghuis denkt dat het incident tussen hem en RKC Waalwijk-doelman Etiënne Vaessen niet ter sprake was gekomen op de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman als FOX Sports-verslaggever Pascal Kamperman er niet naar had gevraagd. Berghuis valt de laatste weken niet alleen op met goals en assists, maar ook met vervelend gedrag op het veld.

Koeman haalde Berghuis bij de definitieve selectie van Oranje, maar de aanvaller deelde daarna pas een tik uit aan Vaessen. Een paar weken daarvoor ontsnapte hij aan rood na een snoeiharde tackle op AZ'er Teun Koopmeiners en aan het begin van het seizoen waren er ook al situaties waarin Berghuis goed weg kwam.

Kamperman bracht de elleboog van Berghuis maandag ter sprake en kreeg bijval van Koeman, die ook liever niet meer heeft dat de aanvaller zich op deze manier laat gelden. Wat Berghuis betreft zou het helemaal niet ter sprake zijn gekomen als Kamperman z'n mond had gehouden.

"Of hij nog wat heeft gezegd? Haha nee. Ook in het begin was het heel erg kort", vertelt Berghuis, die tegen Noord-Ierland in de basis stond, aan FOX. "Het was meer omdat jij de vraag stelde. Of het aan jou lag? Nou, eigenlijk wel. Het was al de tweede keer dat je het deed. Maar het is geen probleem, het is aan jou", zegt hij met een knipoog.

Oranje plaatste zich zaterdag voor het EK. Berghuis kreeg weinig mee van de vreugde en stond ook niet op de teamfoto. "Ik was er helaas niet bij, want ik moest naar de dopingcontrole. Ik heb wat gemist ja, haha. Ontlading? Op het veld wel met de fans, maar de rest heb ik nog niet meegekregen. Ik heb nog niemand gezien, eerlijk gezegd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws