RTV Noord: KNVB onderzoekt Groningse fakkels en kan forse straf uitdelen

RTV Noord: KNVB onderzoekt Groningse fakkels en kan forse straf uitdelen

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 11:56ma 02-12-2019 om 11:56

De KNVB gaat onderzoek doen naar het fakkel-incident dat ervoor zorgde dat de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Groningen tijdelijk stillag. Door de rookontwikkeling van de fakkels, afgestoken door de Groningse fans, kon er even niet gevoetbald worden.

De onafhankelijke aanklager van de KNVB heeft besloten om een vooronderzoek in te stellen, zo schrijft RTV Noord. Scheidsrechter Martens, die het duel tijdelijk stillegde, heeft een aantekening gemaakt van het incident en de aanklager krijgt het formulier van zowel de arbiter als de clubs maandag in handen. Op basis daarvan gaat de KNVB onderzoek doen, maar het is nog niet bekend wanneer het onderzoek is afgerond.

Groningen kan in de problemen komen door het onderzoek, omdat er nog een voorwaardelijke straf voor de club uit het noorden uitstaat. Die straf is een uitwedstrijd zonder supporters en werd veroorzaakt door fans die zich op bezoek bij Heerenveen in april van dit jaar misdroegen. Wouter Gudde, algemeen directeur van de FC, kondigde eerder al keiharde maatregelen aan tegen de fans die meededen aan de actie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws