VVV is Emmen de baas en boekt belangrijke zege in kelder Eredivisie

VVV is Emmen de baas en boekt belangrijke zege in kelder Eredivisie

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 21:42za 07-12-2019 om 21:42

Laatste update: zaterdag 7 december 2019 om 23:35za 07-12-2019 om 23:35

VVV-Venlo heeft zaterdag drie kostbare punten gepakt in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie. De Limburgers waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor FC Emmen, dat het duel met tien man beëindigde.

VVV begon uitstekend in De Koel. Na een afgemeten voorzet van Tobias Pachonik kopte Johnatan Opoku al na zeven minuten de openingstreffer binnen. De Limburgse storm ging daarna iets liggen, maar Sinclair kreeg wel een grote mogelijkheid op een treffer. Lorenzo Burnet wist dat net te voorkomen. De ploeg van coach Jay Driessen had de overhand en kreeg meerdere mogelijkheden om afstand te nemen. Zo raakte Peter van Ooijen de lat met een harde dropkick.

Niet veel later was Van Ooijen wederom gevaarlijk, maar opnieuw ontsnapte Emmen. De Drentse ploeg haalde met meer geluk dan wijsheid zonder verdere schade de rust en richtte zich even op in de tweede helft. Een voorzet van Nikolai Laursen belandde op de lat, Michael Chacon schoot naast en Burnet stuitte - overigens wel na een handsbal - op doelman Kirschbaum. Diezelfde Burnet kreeg niet veel later een rode kaart. De VAR riep scheidsrechter Bax naar het scherm, waarna de linksback kon gaan douchen.

Met twintig minuten te gaan moest Emmen daardoor met tien man verder. De bezoekers gaven zich niet gewonnen, maar speelden te slordig om nog veel gevaar te stichten. Invaller Jafar Arias kon na een tegenaanval uithalen, maar schoot ruim naast. In de slotseconden stelde VVV de verdiende zege veilig: uitblinker Van Ooijen scoorde, nadat een zelfzuchtige Yeboah dat even daarvoor nog had nagelaten.

De Limburgers klimmen van de zestiende naar de vijftiende plek met vijftien punten. Dat zijn er evenveel als Emmen, dat dertiende staat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws