'Tegenvaller' voor Ajax: Lille-coach kondigt wijzigingen aan tegen Chelsea

'Tegenvaller' voor Ajax: Lille-coach kondigt wijzigingen aan tegen Chelsea

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 08:24di 10-12-2019 om 08:24

Ajax lijkt dinsdagavond weinig hulp van Lille te hoeven verwachten in de jacht op een ticket voor de knock-outfase van de Champions League. De Ligue 1-club treedt door het volle programma met de nodige reserves aan tegen Chelsea.

Voor Lille staat er behalve premies niets op het spel op Stamford Bridge, aangezien de Fransen reeds zijn uitgeschakeld. "We verwachten een moeilijke wedstrijd, omdat Chelsea net als Ajax en Valencia om kwalificatie strijdt. Ik heb mijn opstelling nog niet bepaald, maar ik moet aan ons programma in Frankrijk denken", kondigt coach Christophe Galtier de nodige wijzigingen aan.

Hoewel Lille met één puntje hekkensluiter is in groep H van de Champions League, rept Galtier tijdens de persconferentie van een uitstekende leerschool. "Champions League-wedstrijden zijn intens en al mijn spelers hebben in fysiek opzicht vooruitgang geboekt. De jongens realiseren zich nu ook dat je op dit niveau voor elke fout de rekening betaalt. Als je de kans krijgt moet je scoren, anders wordt dat meteen afgestraft."

Galtier meent dat zijn ploeg pech heeft gehad, maar steekt de hand ook in eigen boezem. "Ik probeerde efficiënter te zijn door het systeem te veranderen in de wedstrijden tegen Valencia (van 4-3-3 naar 5-4-1, red.), maar dat betaalde zich niet uit. Als ik het opnieuw zou kunnen doen, zou ik niet hetzelfde doen. Dan zou ik vasthouden aan wat we gewend zijn."

Ajax verdedigt tijdens de laatste speelronde een voorsprong van twee punten op zowel Valencia als Chelsea.

Poll

Gaat Ajax door?

(7734 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws