De Eredivisie-flops: Ajax-dertigers, drie linksbacks, Twente- en VVV-duo

De Eredivisie-flops: Ajax-dertigers, drie linksbacks, Twente- en VVV-duo

16-12-2019 11:00
17

De Eredivisie is precies halverwege: speelronde 17 was er één met een subtopper op vrijdag, een zaterdag vol degradatiekrakers en een Super Sunday. Diverse clubs zakten door het ijs: Ajax, VVV-Venlo en FC Twente halen ons wekelijkse floplijstje zelfs met een dubbele afvaardiging.

Peet Bijen (FC Twente)
FC Twente-Vitesse was geen hoogstaande wedstrijd, maar Bijen maakte het helemaal bont: vlak voor rust noodgedwongen ingevallen en bij drie tegendoelpunten betrokken. De jongen van de streek begon het seizoen als aanvoerder, maar is inmiddels weggezakt in de hiërarchie. Zijn dramatische optreden tegen Vitesse zal ook niet geholpen hebben.

Oliver Boscagli (PSV)
Ook de Fransman lijkt niet de oplossing te zijn voor het nijpende linksbackprobleem in Eindhoven. In aanloop naar de 1-0 tegen Feyenoord liet hij zich compleet verrassen door opponent Steven Berghuis.

Roel Janssen (VVV-Venlo)
Het grootste probleem bij VVV – dat misschien wel zijn slechtste wedstrijd van 2019 speelde – lag aan de linkerflank. Oud-ploeggenoot Vito van Crooij kon zich keer op keer uitleven en directe tegenstander Janssen liep amechtig achter de feiten aan.

Sherel Floranus (sc Heerenveen)
De derde linksback in ons lijstje: Floranus leverde vrijdag een pijnlijk aandeel aan de verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Zijn 'assist' op Mike Trésor Ndayishimiye bleek uiteindelijk van doorslaggevend belang.

Tesfaldet Tekie (Fortuna Sittard)
De Zweed met Eritrese roots is normaal gesproken een zekerheidje op het Fortuna-middenveld, maar mocht tegen RKC Waalwijk na 45 minuten gaan douchen. Even hiervoor had hij op ronduit naïeve wijze de tweede treffer van RKC ingeleid. Een kort passje in je eigen strafschopgebied, terwijl je ploeggenoot met zijn rug naar de situatie staat: nooit een goed idee.

Mohamed Rayhi (Sparta)
Nu we het toch over vroege wissels hebben... Heel Sparta bakte er weinig van tegen FC Emmen, maar Rayhi werd nog voor rust naar de kant gehaald door Henk Fraser. De Eindhovenaar liet zich na twaalf seconden al gelden met een schot van afstand, maar zakte daarna diep weg.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
De 36-jarige pinchhitter mocht zondag een hele wedstrijd meedoen met het gehavende Ajax, maar kon weinig voor zijn ploeg betekenen. Eén assist op Donny van de Beek en één halve kans – die hij in zijn topjaren wellicht wél had gemaakt – dat was het eigenlijk wel.

Dusan Tadic (Ajax)
Nóg een dertiger in Amsterdamse dienst. Tadic was dit seizoen bij liefst negentien Eredivisie-goals betrokken, maar kwam in Alkmaar nauwelijks in het stuk voor: de Serviër had weinig te vertellen tegen Jonas Svensson.

Joel Asoro (FC Groningen)
Twee open kansen tegen ADO Den Haag: nul doelpunten. Met name de laatste was een dure: in de blessuretijd, bij een 1-1 stand, met één man minder op het veld... Het zal toch niet waar zijn dat FC Groningen uiteindelijk twee punten tekort komt voor de play-offs?

Haji Wright (VVV-Venlo)
De Eredivisie-speler met de meeste doelpogingen zonder doelpunt te maken. Ook tegen PEC Zwolle zat het er niet in voor de Amerikaan: na 45 weinig verheffende minuten zat zijn wedstrijd er al op.

Keito Nakamura (FC Twente)
Gonzalo García stak verontschuldigend zijn handen omhoog, toen de Japanner zich vlak voor rust bij de zijlijn moest melden. De trainer moest echter ingrijpen: heel FC Twente viel tegen, maar Nakamura spande de kroon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie