Faber overweegt PSV-wijziging: 'Dat is zeker een optie, hebben we de spelers voor'

Faber overweegt PSV-wijziging: 'Dat is zeker een optie, hebben we de spelers voor'

18-12-2019 07:50
70

Ernest Faber staat voor de lastige taak om nog wat van het seizoen te maken bij PSV. De interim-trainer kondigt aan dat hij geen spelers gaat sparen in het bekerduel met de amateurs van GVVV en overweegt het systeem aan te passen.

Faber wil tot en tijdens de winterstop het blazoen van de spelers oppoetsen. "Ze kunnen allemaal goed voetballen, maar ook enthousiasme, energie en onvoorwaardelijk de wedstrijd ingaan is belangrijk", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik kies graag voor jonge spelers die passie hebben voor de club en trots zijn om voor PSV te spelen. Dat geeft de juiste energie. We moeten ervoor zorgen dat we gebruikmaken van elkaars kwaliteiten. Plezier hebben, ook als de sfeer eromheen negatief is. Er zit bij ons genoeg enthousiasme in."

Faber gaf al aan dat hij mogelijk wat 'accenten gaat verleggen'. "Maar ik ga niet ineens rigoureus dingen anders doen. De opdracht voor de eerste twee wedstrijden is duidelijk: winnen. Dan kunnen we tijdens het trainingskamp in Qatar de boel analyseren", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Door het gemis van Donyell Malen komt er mogelijk wel één belangrijke wijziging. Het is een optie om niet met drie, maar met twee spitsen te spelen. "Dat is zeker een optie, daar hebben we ook de spelers wel voor."

Faber wil in ieder geval de laatste twee duels voor de winterstop winnen en zal tegen GVVV niet met een veredeld B-team aantreden. "Het is de enige prijs die we nog kunnen pakken. Dus het lijkt me nogal logisch dat we daar vol voor gaan."