Barcelona jaagt met De Jong op finale in topper tegen Atlético Madrid

Barcelona jaagt met De Jong op finale in topper tegen Atlético Madrid

09-01-2020 19:15
19

Frenkie de Jong krijgt donderdagavond de kans om zich te revancheren voor zijn rode kaart in de stadsderby tegen Espanyol. De Nederlandse middenvelder begint in de basis bij FC Barcelona, dat Atlético Madrid treft in de halve finale van de Spaanse Supercup.

Trainer Ernesto Valverde was bepaald niet blij met de rode kaart van De Jong, maar het blijft – zoals verwacht – zonder gevolgen voor zijn positie in het elftal. De oud-Ajacied vormt een middenveld met Sergio Busquets en man in vorm Arturo Vidal, die ondanks de transfergeruchten tot scoren kwam in zijn laatste twee optredens.

Wedden

Meer odds

Barça treedt verder met zijn sterrenvoorhoede bestaande uit Lionel Messi, Luis Suárez en Antoine Griezmann aan. Achterin krijgt Samuel Umtiti de voorkeur boven Clement Lenglet, terwijl reservedoelman Neto ook de kans krijgt om zich te laten zien.

De winnaar van het duel neemt het zondag in de finale in Saoedi-Arabië op tegen Real Madrid. De Koninklijke won woensdag van Valencia en kan zich dus opmaken voor een Clásico of een derby.

De opstellingen

FC Barcelona: Neto; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Vidal, Busquets, De Jong; Messi, Suárez, Griezmann.

Atlético Madrid: Oblak; Trippier, Felipe, Savic, Lodi; Correa, Thomas, Herrera, Saúl; Félix, Morata.