De Ligt: 'In Nederland is top-vier goed, maar Italiaanse teams zijn veel beter'

De Ligt: 'In Nederland is top-vier goed, maar Italiaanse teams zijn veel beter'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 18:14ma 20-01-2020 om 18:14

Matthijs de Ligt probeert bij Juventus zoveel mogelijk op te steken van zijn teamgenoten Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Zo leert de Nederlander om 'met zijn hoofd te spelen' en geeft hij aan dat het niveau in Italië toch wel even wat anders is dan in Nederland. 

"Hij (Chiellini, red.) is een erg ervaren verdediger en weet hoe het spelletje gespeeld moet worden", vertelt De Ligt in gesprek met Calciomercatoweb. "Ik ben jong en nog wat impulsief. Ik wil elk duel winnen, maar soms is het beter om met het hoofd te spelen. Dat is wat ik aan het leren ben van hem." Daarnaast steekt De Ligt ook veel op van Bonucci. "Beide spelers hebben veel ervaring en daar probeer ik wat van op te steken."

De Ligt geeft aan dat hij onder de indruk is geraakt van het niveau in de Serie A en maakt de vergelijking met de Eredivisie. "Natuurlijk, er zijn verschillen tussen de Eredivisie en de Serie A, vooral als het gaat om de kleinere ploegen", vervolgt de verdediger. "In Nederland is de top-vier erg goed, maar ik denk dat de teams in Italië veel beter zijn dan die in Nederland. Elke wedstrijd is een test voor ons", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws