De Eredivisie-flops: vier spelers van Ajax, twee PSV'ers, duo ADO Den Haag

De Eredivisie-flops: vier spelers van Ajax, twee PSV'ers, duo ADO Den Haag

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 11:00ma 27-01-2020 om 11:00

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 11:21ma 27-01-2020 om 11:21

Het kan door de wedstrijd tegen FC Groningen niet anders dan dat een groot aantal Ajax-spelers een plek heeft afgedwongen in de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ook PSV, ADO Den Haag, sc Heerenveen en RKC Waalwijk zijn in de lijst terug te vinden.

Ryan Babel (Ajax)
Babel had totaal zijn dag niet in Groningen, met de gemiste kans voor open doel in de eerste helft als dieptepunt. Deyovaisio Zeefuik heeft zijn taak uitstekend uitgevoerd door Babel uit de wedstrijd te houden. Het is de routinier van Ajax (33) in twee wedstrijden nog niet gelukt om indruk te maken op de achterban van Ajax.

Sam Stubbs (ADO)
Nee, ADO kon vrijdag tegen FC Utrecht niet leunen op Sam Stubbs. De van Middlesbrough gehuurde verdediger liet zich simpelweg de kaas van het brood eten en had zijn handen vol aan Issah Abass en Kristoffer Peterson. Een tegenvaller voor de ADO-fans, die juist hadden gehoopt dat Stubbs meer kon brengen, al is de tweede seizoenshelft nog lang.

Cody Gakpo (PSV)
Als je met vier man op de goal van FC Twente afstormt moet je óf zelf scoren, óf de bal afgeven. Gakpo ging voor eigen succes en wekte woede bij Sam Lammers, Bruma en Mohamed Ihattaren, die allen waren meegelopen. De kritieken in de praatprogramma's liegen er niet om: PSV-trainer Ernest Faber had Gakpo daarna meteen moeten wisselen. 

Ryan Gravenberch (Ajax)
Speelde zeer rommelig en was een van de Ajacieden die in Groningen zijn niveau niet haalde. Leed veel balverlies en gaf foute passes. Gravenberch hield het een uur vol en werd toen gewisseld voor Carel Eiting. Mede door balverlies van Gravenberch kon Groningen na rust 2-0 maken. Ook dit hoort bij de ontwikkeling van een jonge speler.

Luuk Koopmans (ADO)
We kunnen niet zeggen dat het blunders waren, maar Koopmans ging bij twee van de vier goals tegen FC Utrecht niet vrijuit. Vooral de tweede had hij tegen moeten houden. ADO-trainer Alan Pardew vergeleek Koopmans vorige week met Tim Krul, maar dan zullen er een paar tandjes bij moeten.

Stefan Velkov (RKC)
Een onvergeeflijke fout van Stefan Velkov in de slotfase tegen VVV-Venlo. Greep al niet sterk in bij de gelijkmaker van Johnatan Opoku, maar zakte daarna door het ijs. Hij liet zich veel te makkelijk aftroeven door Oussama Darfalou, die de 1-2 maakte en RKC de zoveelste domper van dit seizoen bezorgde. 

Sven Botman (Heerenveen)
Botman zal nog hebben wakker gelegen van zijn optreden tegen AZ. Probeerde op acrobatische wijze (omhaal) uit te verdedigen, maar zat volledig mis en bood Dani de Wit daarmee de perfecte mogelijkheid om 0-1 te maken. Botman kan de samenvatting van de wedstrijd beter even overslaan.

Lisandro Martínez (Ajax)
Het is ongebruikelijk dat Lisandro Martínez opgenomen wordt in de floplijst, maar na de wedstrijd tegen Groningen kon dat niet anders. Deed ongebruikelijk veel verkeerd en was een van de onzekere factoren in de verdediging van Ajax. Foute passes, balverlies, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het eigen doelpunt. De aanvallers van Groningen wisten precies wie ze onder druk moesten zetten. Fans van Ajax zullen Martínez snel terug willen zien op het middenveld, want in de defensie bakte hij er zondag weinig van.

Pablo Rosario (PSV)
Rosario had het weer niet bij PSV, maar lijkt desondanks stevig in het zadel te zitten. De tijden dat hij aanspraak maakte op een plek in het Nederlands elftal zijn echt voorbij. Rosario had in de eerste helft moeten zien dat Sam Lammers tussen twee spelers van Twente volledig vrij stond, maar in plaats van de steekbal te geven zocht hij een ploeggenoot die in de dubbele dekking stond. Verloor daarnaast ook veel de bal.

Siem de Jong (Ajax)
Erik ten Hag was voor de wedstrijd complimenteus over De Jong, maar liet na afloop toch een paar kritische noten horen. Terecht, want De Jong scoorde een ruime onvoldoende. Hij wil zo graag en werkt hard, maar lijkt niet meer mee te kunnen met dit Ajax. De grote vraag na Groningen-uit is hoeveel kansen De Jong nog gaat krijgen bij Ajax. Hij scoorde drie keer tegen Spakenburg, maar Groningen was overduidelijk van een andere orde.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws