Update van Ten Hag: 'Ziyech ligt op schema, herstel Neres valt tegen'

Update van Ten Hag: 'Ziyech ligt op schema, herstel Neres valt tegen'

31-01-2020 13:34 Laatste update: 13:59
25

Ajax heeft niet één, maar twee opstekers gekregen uit de ziekenboeg. Waar Daley Blind vrijdag de groepstraining van de Amsterdammers hervatte, verloopt ook het herstel van Hakim Ziyech 'bijzonder voorspoedig'. Dat meldt Voetbal International.

De 26-jarige Marokkaan raakte twee weken geleden geblesseerd in het thuisduel met Sparta (2-1). Hij liep een scheurtje in zijn kuitspier op, waardoor hij weken aan de zijlijn leek te staan. Zijn herstel verloopt echter uitstekend. Mogelijk kan Ziyech daardoor eerder dan verwacht zijn rentree maken.

Wanneer de aanvallende middenvelder weer aansluit, is evenwel nog onduidelijk. "Bij Hakim Ziyech gaat het volgens plan, maar wanneer hij weer bij de groep zal zitten kan ik niet zeggen", zo laat Ten Hag weten op de persconferentie.

Het herstel van David Neres na een knieblessure verloopt minder voorspoedig. De Braziliaanse vleugelaanvaller moet nog wel even geduld hebben. "Met David gaat het niet zoals gepland, die had ik wat sneller bij de groep verwacht. Ik had verwacht dat hij richting 1 februari weer bij de groep zou zijn. Dat is hij niet, dus dat valt tegen", stelt Ten Hag.

Ajax neemt het zondag in eigen huis op tegen PSV. Voor Ziyech, Neres en Blind komt de Eredivisie-topper sowieso te vroeg.