Babel koos met 'duidelijk doel' voor Ajax: 'Daar moet veel voor wijken'

Babel koos met 'duidelijk doel' voor Ajax: 'Daar moet veel voor wijken'

07-02-2020 07:04 Laatste update: 08:12
42

Ryan Babel keerde in de afgelopen transferperiode voor de tweede keer terug bij Ajax. De huurling van Galatasaray koos ervoor om het seizoen af te maken in Amsterdam en heeft daarbij één groot doel voor ogen.

"De komende maanden staan in het teken van een duidelijk doel: het EK. Dat moet de kroon op het werk worden. Daar moet veel voor wijken. Mensen moeten me daarbij niet verkeerd begrijpen. Eerst draait het om Ajax", aldus de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Naast deelname aan het EK heeft Babel namelijk ook genoeg ambities met Ajax, waar hij inmiddels aan zijn derde periode als speler bezig is. "Ik wil met de club kampioen worden, de finale van de Europa League halen. Maar door met Ajax te presteren, zet ik mezelf ook in een kansrijke positie voor het EK. Alle energie wil ik daarin gooien. Dit is voor mij de ideale stap richting het EK."

Hoewel Babel bij Galatasaray ook aan spelen toekwam, zag hij in Ajax een betere voorbereiding voor het aanstaande eindtoernooi. En die keuze wordt direct bevestigd. "Ik merk het in kleine dingen, bijvoorbeeld op het trainingsveld. Alles gebeurt met een idee, vooral op technisch vlak is het zo'n hoog niveau. Maar ook in de begeleiding, trainers die je op je huid zitten met details als op het juiste been inspelen. In het buitenland draait het om de wedstrijden en de resultaten."