Blind beoogde Tagliafico-vervanger: 'Martínez té goed om linksback te spelen'

Blind beoogde Tagliafico-vervanger: 'Martínez té goed om linksback te spelen'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 08:38do 27-02-2020 om 08:38

Ajax zou zomaar eens met Daley Blind als linksback en Lisandro Martínez als centrale verdediger aan het cruciale Europa League-duel met Getafe kunnen beginnen. Tweevoudig WK-finalist Arie Haan zou het een niet onverstandige zet van trainer Erik ten Hag vinden.

Nu Nicolás Tagliafico geschorst is, werpt zich de vraag op wie de Argentijn moet vervangen. Haan zou eerder voor Blind dan voor landgenoot Martínez kiezen, afgaande op het verloren competitieduel met Heracles Almelo van zondagmiddag. "Tegen Getafe moet Ajax gaan aanvallen, hij kan met zijn voetballende kwaliteiten van waarde zijn. Bovendien mist hij de duelkracht tegen een sterke spits, dat zag je afgelopen weekend tegen Cyriel Dessers", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Martínez is volgens Haan juist 'té goed' om links achterin te spelen en zou een perfecte vervanger van Blind zijn, na diens 'verhuizing'. "Hij kan zo goed uit de voeten als middenvelder en centrale verdediger, dat zou ik gebruiken. Ajax moet centraal achterin de slag slaan morgen", oordeelt de geboren Finsterwolder.

Ajax trapt donderdagavond om 21.00 uur af tegen getafe en moet een 2-0 nederlaag uit het heenduel goed zien te maken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Blind als linksback tegen Getafe: een goed idee?

(539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws