LIVE: UEFA stelt EK uit tot de zomer van 2021 (gesloten)

LIVE: UEFA stelt EK uit tot de zomer van 2021 (gesloten)

17-03-2020 14:00 Laatste update: 14:04
23

De 55 leden van de UEFA zullen dinsdagmiddag in een online omgeving samen komen om te vergaderen over de scenario's voor het EK en de (inter)nationale competities. Verwacht wordt dat de conference call om 13.00 uur begint. In dit liveblog houdt VoetbalPrimeur je op de hoogte over de uitkomsten van de vergadering.

Het heeft er alle schijn van dat het EK van komende zomer, dat in heel Europa gespeeld zou worden, geen doorgang kan vinden door de verspreiding van het coronavirus. Een Deense krant wist dinsdagochtend al te melden dat de UEFA alle hotelreserveringen geannuleerd heeft. Het EK zou op 12 juni beginnen, maar het is nog maar zeer de vraag of de coronacrisis dan al voorbij is.

Ook komt het competitieschema voor alle (inter)nationale competities in de knoop. In Nederland ligt de Eredivisie in ieder geval tot 6 april stil, en nu de clubs ook niet mogen trainen hebben de spelers daarna nog zeker twee weken de tijd nodig om weer fit te geraken. De UEFA zal ook met de bonden praten over de scenario's voor de nationale competities en de Europa League en de Champions League. 

Mogelijk dat de competities in de zomer worden uitgespeeld als het EK wordt uitgesteld. Dan komen de clubs wel weer in de problemen met transfers en aflopende contracten op 1 juli.