Derksen: 'Feyenoord en de middenmoot keren zich tegen Ajax, AZ en PSV'

Derksen: 'Feyenoord en de middenmoot keren zich tegen Ajax, AZ en PSV'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 14:44do 09-04-2020 om 14:44

De middenmoot van de Eredivisie heeft de macht gegrepen in de discussie over het verdere verloop van de Eredivisie. Dat stelt Johan Derksen, analist van Veronica Inside.

Deze week werd bekend dat KNVB blijft inzetten op een Eredivisie-ontknoping in juni en juli. "Het is heel duidelijk: de middelmaat heeft de macht gegrepen". verklaart Derksen in Groeten uit Grolloo van Veronica Inside. "Kijk, al die clubs waren natuurlijk gepikeerd over het voorstel van Ajax om te stoppen, want die willen dat alleen maar omdat ze dan kampioen zijn."

"AZ heeft geen bijbedoelingen, want die waren het daarmee eens. Dat PSV het ermee eens is, begrijp ik, want zij zitten in het epicentrum van het coronavirus in Brabant. Daar leeft dat veel erger dan in de rest van het land. De burgemeester van Eindhoven was heel duidelijk: er wordt niet gevoetbald."

"De middenmoot van de Eredivisie was dus gepikeerd dat Ajax, AZ, PSV en uiteraard degradatiekandidaten ADO, Fortuna en RKC wilden stoppen. De middenmoot is maar voor één ding bang en dat is niet voor corona, maar dat FOX Sports de tv-gelden niet overmaakt", constateert Derksen. "Zij hebben zich gekeerd tegen die drie grote clubs en Feyenoord heeft zich daarbij aangesloten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws