Verbeek terug in Nederland: Dit was zo'n beetje de laatste strohalm

Verbeek terug in Nederland: "Dit was zo'n beetje de laatste strohalm"

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 19:45do 09-04-2020 om 19:45

Gertjan Verbeek heeft donderdag voet gezet op Nederlandse bodem. Naar eigen zeggen heeft hij 'zo'n beetje de laatste strohalm' aangegrepen om Australië te verlaten. Eenmaal aangekomen in Nederland sprak hij met het Algemeen Dagblad.

Door de coronacrisis wordt er ook in Australië niet meer gevoetbald. Zijn club Adelaide United stopte vervolgens de salarisbetaling, waarna Verbeek en zijn vriendin besloten om terug te keren naar Nederland. Veel langer had het niet moeten duren, zegt hij.

"Een voor één gaan de vliegvelden van Australië dicht. We moesten snel handelen. Dit was zo'n beetje de laatste strohalm", zegt Verbeek tegen het AD. "Het vliegveld in Brisbane was al dicht. Vanuit Adelaide via Melbourne en dan via Doha naar Nederland konden we nog net het land uit. Misschien was dit wel één van de laatste mogelijkheden."

De kans bestaat dat Verbeek niet meer terugkeert als trainer van Adelaide United. "Want het is maar afwachten hoeveel clubs in het land deze crisis verteren. Veel hangt af van de zender Fox, dat is wel enigszins vergelijkbaar met Nederland. Maar in Australië is de situatie nog een tikje erger. Er zijn maar twee clubs die geen verlies draaien. Mocht het toch nog doorgaan dan is het de vraag of clubs dit overleven. Zoals ik me afvraag of clubs in Nederland deze crisis ook kunnen overleven."

Verbeek blijft wel contact houden met Adelaide United. "Als het moet ben ik binnen 24 uur weer daar. Maar eerlijk gezegd zie ik niet snel gebeuren dat dat moet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws