Update: NEC maakt aanstelling van Feyenoord-jeugdtrainer officieel

Update: NEC maakt aanstelling van Feyenoord-jeugdtrainer officieel

15-04-2020 15:08 Laatste update: 17:27
23

NEC heeft zo goed als zeker een nieuwe hoofd jeugdopleiding. Dennis te Braak, op dit moment nog jeugdtrainer bij Feyenoord, is in gesprek met de Nijmeegse club.

Dat meldt Omroep Gelderland. Te Braak (46) wordt bij NEC de opvolger van Iddo Roscher, die naar de KNVB gaat. "De kans is groot dat we eruit gaan komen", laat Te Braak desgevraagd weten. In Nijmegen ligt een tweejarig contract klaar. "Hoofd opleidingen is niet een functie voor de korte termijn. Dat moet je minimaal voor twee jaar doen."

Te Braak krijgt bij NEC de taak om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen en uit te bouwen. De oud-voetballer werkte in dezelfde functie ook vier jaar voor De Graafschap. In 2018 vertrok hij na een verschil van inzicht uit Doetinchem, waarna hij als jeugdtrainer aan de slag ging bij Feyenoord O16. Te Braak werkt momenteel nog steeds bij de Rotterdamse club.

Update: De kogel is door de kerk: Dennis te Braak mag zich officieel hoofd jeugdopleiding van NEC noemen. De Nijmeegse club neemt hem met een tweejarig contract over van Feyenoord, waar Te Braak jeugdtrainer was. De oud-voetballer van De Graafschap en VVV-Venlo moet onder meer de doorstroming van de jeugd naar de hoofdmacht verbeteren.

"Dennis kan vanuit zijn ervaring, persoonlijke visie en zijn laatste twee jaar bij Feyenoord onze academie weer verrijken met zijn kennis", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik. "Om die reden kwamen we tot de conclusie dat Dennis de juiste man was voor deze positie." Te Braak: "Het is een geweldige uitdaging."