Neuer hekelt Bayern-'mol' na sensationeel BILD-artikel: 'Zo ken ik de club niet'

Neuer hekelt Bayern-'mol' na sensationeel BILD-artikel: 'Zo ken ik de club niet'

18-04-2020 22:43
35

Manuel Neuer heeft zijn onvrede uitgesproken over zijn club Bayern München. De 34-jarige doelman is met zijn werkgever in onderhandeling over een nieuw contract en was onaangenaam verrast toen hij BILD groots uit zag pakken met de details van die besprekingen.

Neuer zette in op een jaarsalaris van boven de twintig miljoen én een tot 2025 lopende verbintenis, maar Bayern wilde hier niet in mee, viel te lezen. De 92-voudig international van Duitsland ontkent dit echter, in gesprek met hetzelfde BILD. Bovendien baalt hij ervan dat de inhoud van de contractbesprekingen uit is gelekt. "Zo ken ik Bayern niet. Ik vind het belangrijk om iedereen binnen de club te vertrouwen, omdat ik als aanvoerder ook altijd loyaal ben geweest." Wie de informatie door heeft gespeeld, weet de doelman niet. "Mijn zaakwaarnemer Thomas Kroth doet altijd de besprekingen, dus ik kan niet naar iemand in het bijzonder wijzen."

Wedden

Meer odds

Diezelfde Kroth komt ook aan het woord en ontkent de berichtgeving eveneens. "Die cijfers kloppen niet, wij hebben ons altijd heel flexibel opgesteld in onze gesprekken met Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic (de Bayern-bestuurders, red.). Het gaat Manuel ook niet om het hoogste salaris, maar het aanbod moet wel van waardering getuigen. Hij is de beste keeper van de wereld, de aanvoerder van Bayern én het nationale team. De beleidsbepalers weten heus wel wat voor waarde hij voor de club en voor het team heeft."