Ajax-terugkeer ver weg: Vertonghen wil taal leren en noemt Spanje en Italië reëel

Ajax-terugkeer ver weg: Vertonghen wil taal leren en noemt Spanje en Italië reëel

22-04-2020 20:56 Laatste update: 21:07
27

Jan Vertonghen loopt deze zomer uit zijn contract bij Tottenham Hotspur. Volgens de 32-jarige verdediger is de interesse alleen maar toegenomen door de coronacrisis. Dat heeft alles te maken met zijn transfervrije status.

Vertonghen mag sinds januari met andere clubs om tafel. "Er was interesse van clubs die ik heel serieus nam en die mij ook heel serieus namen. Daar was ik heel blij mee", vertelt de oud-Ajacied aan Play Sports Kot. "Toen kwam in maart de lockdown in Spanje en Italië. Met die lockdown is veel onzekerheid gekomen op de transfermarkt, maar gek genoeg heeft het alleen maar positief gewerkt voor de interesse."

"Ik ben natuurlijk gratis en veel clubs hebben geen geld om transfers te doen", vervolgt de Rode Duivel. "Er is alleen maar meer interesse gekomen, maar ik wacht nog even af. Ik wil echt voor de juiste club tekenen. Dat kan ook Tottenham nog zijn. Ik heb de ambitie om nog een paar jaar op een goed niveau door te gaan. Als de club die mij het beste past qua ambities, competitie en contractduur, dan zal ik tekenen."

Vertonghen erkent dat een overstap naar Spanje of Italië 'reëel' is. Hij werd onder meer al in verband gebracht met Internazionale en AS Roma. "Ik wil het liefst nog in de Champions League spelen. Ook omdat de nationale ploeg voor mij nog heel belangrijk is. Ik wil op een zo goed mogelijk niveau actief blijven", stelt de linkspoot, die ook graag 'een nieuwe taal wil leren'. Een terugkeer naar Ajax lijkt daardoor ver weg.