Bayern, Dortmund, Leipzig en Bayer helpen kleinere clubs en damesteams

Bayern, Dortmund, Leipzig en Bayer helpen kleinere clubs en damesteams

23-04-2020 16:38
36

De Duitse Champions League-deelnemers hebben een deel van hun premies afgedragen, heeft de Deutsche Fußball Liga bekendgemaakt. Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen ondersteunen op die manier het Duitse voetbal.

De eenmalige bijdrage van in totaal 7,5 miljoen euro komt ten goede aan de clubs in de Derde Bundesliga en het Duitse vrouwenvoetbal. Als de tweede elftallen van Bundesliga-clubs – Bayern München II komt bijvoorbeeld uit in de Derde Bundesliga – niet worden meegeteld, zijn er negentien mannenteams en zes vrouwenelftallen die profiteren van de 'Solidaritätsaktion'.

Bayern München heeft het nieuws ook bevestigd via de officiële kanalen. "Ik sta volledig achter dit besluit van de Deutsche Fußball Liga", laat voorzitter Karl-Heinz Rummenigge weten. "Dit gebaar getuigt van een grote mate van solidariteit. Door deze actie van de vier Champions League-deelnemers kan het Duitse voetbal weer even vooruit in deze moeilijke tijden."

Het Duitse voetbal is financieel hard getroffen door de uitbraak van het coronavirus, maar men hoopt de competities spoedig te kunnen hervatten. Als de autoriteiten groen licht geven, willen de clubs op 9 mei weer gaan voetballen.