Everton reageert 'geschokt' na 'ordinaire lockdown party' van Moise Kean

Everton reageert 'geschokt' na 'ordinaire lockdown party' van Moise Kean

26-04-2020 07:15 Laatste update: 11:02
31

Moise Kean ligt zwaar onder vuur in Engeland. De aanvaller van Everton hield zaterdagavond een lockdown party, zo lekte uit via beelden van Snapchat. The Toffees laten in een reactie weten 'geschokt' te zijn door het gedrag van Kean.

De twintigjarige Italiaan lapte de maatregelen tegen het coronavirus aan zijn laars. Volgens onder meer The Daily Star ging het er wild aan toe tijdens het 'ordinaire' feestje, dat tot de vroege uurtjes duurde. Zo waren er modellen die lapdances gaven.

Wedden

Meer odds

Keans werkgever baalt stevig van de uitspatting. 'Everton neemt geschokt kennis van een incident waarbij een speler van het eerste team de richtlijnen van de regering en het clubbeleid in verband met het coronavirus heeft genegeerd', schrijft de Premier League-club in een verklaring. Everton 'heeft zijn teleurstelling duidelijk kenbaar gemaakt bij de speler.'

Tevens benadrukt de club van director of football Marcel Brands en manager Carlo Ancelotti nog maar eens hoe belangrijk het is dat iedereen zich aan de regels houdt. Meer dan 20.000 mensen zijn in het Verenigd Koninkrijk overleden aan het coronavirus.

Kean is niet de eerste Premier League-speler die het stempel 'Covidiot' krijgt. Manchester City-back Kyle Walker had een 'sex party' en diverse Tottenham Hotspur-spelers en manager José Mourinho trainden gezamenlijk buiten ondanks het verbod. Ook meerdere Arsenal-spelers hielden zich niet aan de regels.