Koeman: 'Cambuur en Graafschap worden het hardste geraakt door besluit KNVB'

Koeman: 'Cambuur en Graafschap worden het hardste geraakt door besluit KNVB'

28-04-2020 13:45
29

SC Cambuur en De Graafschap worden hard geraakt door het besluit van de KNVB, erkent Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje heeft de ophef langs de zijlijn meegekregen en spreekt erover in gesprek met het Spaanse Sport.

De KNVB besloot om Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren. ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven in de Eredivisie. "Het heeft een hoop controverse en rumoer veroorzaakt, maar de bond heeft een beslissing genomen naar aanleiding van de maatregelen van de premier (Mark Rutte, red.), die alles heeft verboden tot september: concerten, wedstrijden, bioscoopbezoeken, alles", zegt Koeman. 

"In zo'n unieke situatie is het onmogelijk om iedereen tevreden te houden", vervolgt Koeman. "De clubs die het meeste geraakt zijn zijn de clubs uit de Eerste Divisie die een goede kans hadden op promotie: Cambuur en De Graafschap."

Het ziet er vooralsnog naar uit dat er voorlopig zonder publiek gaat worden gespeeld. Jammer, zegt Koeman. "Het lijkt erop dat ook zo gaat in Engeland, Spanje, Italië en de Champions League. Het is zonde om zonder publiek te spelen, omdat het voetbal het nodig heeft."