Onbegrip over woede bij Cambuur en De Graafschap: 'Wereld staat in brand'

Onbegrip over woede bij Cambuur en De Graafschap: 'Wereld staat in brand'

09-05-2020 12:10
69

Kenneth Perez verwacht geen 'bezinning' in het voetbal door de coronacrisis. De Deense analist hoeft alleen maar naar de reacties te wijzen na het besluit van de KNVB om definitief een punt te zetten achter het seizoen.

"Neem de directeur van ADO Den Haag, Mohammed Hamdi", zegt Perez in Trouw. "Die stond te vertellen dat dit de enige juiste beslissing is. Of Tadic, die per se de kampioensschaal wil hebben, omdat hij vindt dat hij een prijs heeft gewonnen. En Willem II stuurde ­video's de wereld in met de tekst: Europa, here we come! Totaal krankzinnig."

Wedden

Meer odds

Perez snapt de onvrede bij clubs als SC Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht wel enigszins, maar kan zich niet vinden in de woedende reacties. "Als je in deze tijd, waarin de wereld in brand staat en iedereen praat over bezinning en saamhorigheid, zo ­reageert, dan is het bijna tragi­komisch om te zien. Ik vond het echt ongelofelijk."

Ook de KNVB en directeur Eric Gudde komen er niet goed vanaf. "Als er harde, buitengewone beslissingen genomen moeten worden, dan zie je pas of iemand geschikt is voor zijn functie. Rutte is dat, maar wat de KNVB recent heeft laten zien? Totaal ongeschikt, lijkt het wel. Je kunt in ­ieder geval je vraagtekens plaatsen bij de mensen die het daar momenteel voor het zeggen hebben."

Volgens Perez is het een illusie om te denken dat er veel gaat veranderen in het voetbal. "Zodra het fluitje straks gaat, dan is het weer ieder voor zich. Mensen hebben over het algemeen een kort geheugen."