Zaakwaarnemers leveren ook in: 'Enorme inspanning voor redding van de bedrijfstak'

Zaakwaarnemers leveren ook in: 'Enorme inspanning voor redding van de bedrijfstak'

14-05-2020 16:33
26

Niet alleen de Nederlandse voetballers, trainers en bestuurders leveren een deel van hun salaris in, de zaakwaarnemers doen ook mee. Voetbalmakelaar Rob Jansen heeft dit bevestigd voor de microfoon van FOX Sports.

Jansen was donderdag aanwezig bij het grootschalige overleg met de KNVB, de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de belangenverenigingen Coaches Betaald Voetbal (CBV), Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO), Eredivisie CV (ECV) en Coöperatie Eerste Divisie (CED). Zijn ondersteunen het initiatief van de sociale partners en willen dit ook doorvoeren in het betaald voetbal. "Om de spelers te steunen in datgene wat ze in gaan leveren in het betaald voetbal", aldus Jansen.

Dat betekent dat ook de zaakwaarnemers af zullen zien van een deel van hun inkomsten. "Dat geldt voor trainers, dat geldt voor directieleden en dat geldt vanzelfsprekend voor agenten. Die doen ook mee", aldus Jansen. "Het gaat erom dat we allen tezamen een enorme inspanning aan het leveren zijn voor de redding van de bedrijfstak betaald voetbal."