Favre en Watzke verbaasd over Dortmund-ophef en komen met duidelijkheid

Favre en Watzke verbaasd over Dortmund-ophef en komen met duidelijkheid

27-05-2020 14:51
5

Lucien Favre heeft zich om de ophef verbaasd en stelt dat er van een vroegtijdig vertrek bij Borussia Dortmund geen sprake is. Ook directeur Joachim Watzke denkt daar niet aan.

Favre gaf na de verloren wedstrijd tegen Bayern München aan dat hij 'binnen een paar weken' zou spreken nadat Sky hem naar zijn toekomst vroeg. De Zwitser gaf daarmee geen hint over zijn toekomst, zegt hij zelf.

"Ik denk helemaal niet aan opgeven", zegt Favre tegen het Duitse persbureau DPA. "We waren gisteren allemaal teleurgesteld, maar mijn woorden lijken verkeerd te zijn opgevat." Maar wat bedoelde Favre dan met 'spreken over een paar weken'? "Wat ik aan wilde geven was dat dit niet het moment is om te evalueren. We spelen zondag alweer tegen Paderborn. Daar moeten we ons op focussen en nergens anders op."

Ook Watzke neemt twijfels weg. Hij ziet geen reden om Favre te vervangen. "Er is geen discussie over de trainerspositie. We spelen een heel goede tweede seizoenshelft en hebben 27 van de 30 punten gehaald. Daarnaast krijgen we volop complimenten. Lucien wilde alleen aangeven dat er pas aan het einde van het seizoen een analyse wordt gemaakt over het afgelopen seizoen, zoals we dat altijd doen. Hij maakt op mij niet de indruk dat hij onder druk staat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie