Naam Frenkie de Jong valt nooit tijdens Barça-leegloop: Dat zegt wel wat

Naam Frenkie de Jong valt nooit tijdens Barça-leegloop: "Dat zegt wel wat"

09-06-2020 10:14 Laatste update: 10:26
29

Frenkie de Jong zal nog even geduld moeten hebben voordat hij bij FC Barcelona als controlerende middenvelder mag spelen. De Oranje-international staat in zijn eerste seizoen vooral links op het middenveld, en volgens Ziggo Sport-commentator Sierd de Vos zal dat nog wel even zo blijven.

Volgens De Vos is dat niet heel gunstig voor De Jong, want de linkerflank wordt als de 'heilige zone' van de vaak opkomende Jordi Alba gezien. "Hij legt de bal terug of geeft 'm voor, altijd op Lionel Messi. Frenkie wordt als linkermiddenvelder dan overgeslagen", ziet De Vos. "Ik denk dat hij de afgelopen voetballoze maanden heeft gebruikt om videobeelden van zichzelf terug te kijken en om de vraag te beantwoorden: wat kan ik doen om mezelf te verbeteren? Busquets gaat nog wel een jaartje door en dus zal Frenkie voorlopig op deze plek blijven staan."

Toch staat de positie van De Jong bij Barcelona niet ter discussie. De club wil een uitverkoop houden en heeft onder meer Arthur, Ousmane Dembélé, Nelson Semedo en Arturo Vidal op de transferlijst gezet, maar niet De Jong. "Barcelona heeft cash nodig. Maar een mogelijke verkoop van Frenkie komt nooit ter sprake. Dat zegt wel wat", vindt De Vos op de website van Ziggo Sport. Barcelona hervat La Liga komende zaterdag met de uitwedstrijd tegen Real Mallorca.