'Frenkie de Jong is niet blij met medische staf van Barça en wil naar Nederland'

'Frenkie de Jong is niet blij met medische staf van Barça en wil naar Nederland'

22-06-2020 21:48 Laatste update: 22:30
73

Frenkie de Jong is niet blij met de medische staf van FC Barcelona, meldt Catalunya Radio maandagavond. De Nederlander staat zelfs op het punt om naar Nederland te komen zodat hij daar kan revalideren.

De Jong is niet helemaal fris uit de coronabreak gekomen en staat voorlopig nog wel even aan de kant. Hij heeft een kuitblessure en doet de komende wedstrijden niet mee. Volgens Catalunya Radio heerst er onvrede in de kleedkamer van Barcelona over de medische staf. De Jong is een van de spelers die boos is, zo klinkt het.

De Jong is niet blij omdat de medische staf van Barcelona zich in zijn ogen verkeken heeft op de blessure die hij heeft. Naar verluidt wil De Jong herstellen in Nederland. Hij houdt er geen rekening meer mee dat hij dit seizoen nog in actie komt, aldus Catalunya Radio. Trainer Quique Setién was echter optimistisch.

'De Jong's geval is verre van uniek', schrijft het lokale medium. 'Sinds halverwege het seizoen hebben spelers het gevoel dat er verkeerde diagnoses zijn en slechte herstelplannen worden gemaakt'. Daarnaast krijgen veel spelers vlak voor hun rentree een terugval. Veel spelers worden daarom liever niet door de club behandeld. Catalunya Radio schrijft dat Samuel Umtiti en Ousmane Dembélé door de Franse bond behandeld wilden worden.