Breaking news

Ajax boekt zege na wereldgoal Gravenberch en wacht bloedstollende ontknoping

Real Madrid-Real Mallorca alleen dankzij Luka Romero (15) in de geschiedenisboeken

Real Madrid-Real Mallorca alleen dankzij Luka Romero (15) in de geschiedenisboeken

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 23:54wo 24-06-2020 om 23:54

Laatste update: donderdag 25 juni 2020 om 00:10do 25-06-2020 om 00:10

Real Madrid was de koppositie in de Primera División 24 uur kwijt, maar heeft FC Barcelona weer van de eerste plek verdreven. Real Mallorca kwam als nummer 18 van Spanje naar het Estadio Alfredo Di Stefano en was geen partij voor De Koninklijke.

Real Madrid wilde al vroeg zakendoen en zocht direct het doel van Manolo Reina op. Thibaut Courtois moest nog in actie komen na een inzet van Iddrisu Baba maar de 1-0 liet niet lang op zich wachten. Luka Modric legde de bal klaar en Vinícius Júnior stiftte hem het veel gevoel in de verre hoek. De Braziliaan trof even later de lat, waarna de Koninklijke storm even ging liggen.

In de tweede helft deed de ploeg van Zinedine Zidane het een stuk rustiger aan. Na een klein uurtje spelen werd de wedstrijd beslist door Sergio Ramos. De aanvoerder mocht net buiten de halve cirkel van het strafschopgebied een vrije trap nemen en schoot hem schitterend in de bovenhoek: 2-0. De strijd was gestreden en alleen Luka Romero zorgde ervoor dat deze wedstrijd de geschiedenisboeken zou halen: de vijftienjarige (!) Mexicaan viel in de slotfase in voor Baba en werd zo de jongste La Liga-speler uit de historie.

Real Madrid komt in punten weer naast FC Barcelona, maar is qua onderling resultaat in het voordeel. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen een andere laagvlieger, hekkensluiter Espanyol.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws