'Er wordt van Ajax gezegd: super rijke club, maar het staat niet op de bank'

'Er wordt van Ajax gezegd: super rijke club, maar het staat niet op de bank'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 10:31za 04-07-2020 om 10:31

Financieel directeur Susan Lenderink nuanceert het beeld dat Ajax een steenrijke club is. Het geld dat de Amsterdammers hebben staat niet allemaal op de bank, zegt zij. Lenderink is sinds vorig jaar juli de nieuwe CFO van Ajax. Ze volgde Jeroen Slop op.

Door de coronacrisis moet ook Ajax op de kleintjes letten. "Ik denk dat het in tijden van crisis heel belangrijk is om scenario's in kaart te brengen. Wat kunnen we nu al doen zodat we niet in de problemen komen?", vraagt Lenderink zich af op de clubsite van Ajax.

"Er wordt van Ajax vaak gezegd: een super rijke club, met een dik eigen vermogen. Dat klopt grotendeels. Ik denk dat er de laatste jaren heel goed beleid is gevoerd. Maar een eigen vermogen is geen saldo op je bankrekening. Het eigen vermogen zit geïnvesteerd in stenen en vooral in onze spelersgroep", nuanceert Lenderink. "Je kunt het wel liquide maken, maar dan moet je spelers verkopen. Aangezien onze ambitie is om structureel aan te haken bij de Europese top is dat volgens mij wel het laatste wat we willen."

Door de crisis moet ook Ajax terug naar de tekentafel. "Het is niet zo dat ik me zorgen maak over het voortbestaan van Ajax", zegt Lenderink. "Nee, dat niet. Maar we moeten wel op de kleintjes letten. We hebben met elkaar een budget opgesteld. Een traject dat vanuit financiële discipline moet worden geleid. Dat betekent dat we er in deze onzekere tijden minder opportunistisch ingaan. Waar we in het verleden misschien dachten: we gaan alvast een aantal aankopen doen voordat we gaan verkopen, moeten we nu terughoudend zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws