VI: Ajax-interesse in Højbjerg serieus, hereniging met Tadic en Ten Hag mogelijk

VI: Ajax-interesse in Højbjerg serieus, hereniging met Tadic en Ten Hag mogelijk

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 11:29wo 08-07-2020 om 11:29

De interesse van Ajax in Pierre-Emile Højbjerg is serieus, zo weet Voetbal International. In navolging van The Telegraph bericht het Nederlandse medium nu ook over een mogelijke transfer van Højbjerg naar Nederland.

Højbjerg moet Ajax ongeveer zestien miljoen euro kosten, een bedrag dat voor Ajax prima te betalen is. Bij Ajax komt Højbjerg mogelijk zijn voormalig Southampton-ploeggenoot Dusan Tadic tegen. De 33-voudig international van Denemarken staat echter ook in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Hij werkte bij Bayern II ook al samen met Erik ten Hag. Højbjerg heeft tot op heden 106 Premier League-wedstrijden achter zijn naam staan en brengt dus de nodige ervaring met zich mee.

De Deen, die pas 24 jaar oud is, speelde sit seizoen dertig duels voor Southampton. Hij was in het eerste gedeelte van het seizoen aanvoerder van de club, maar toen duidelijk werd dat hij zijn na volgend seizoen aflopende contract niet wilde verlengen besloot trainer Ralph Hassenhüttl hem de band af te pakken.

Højbjerg vertrok op zestienjarige leeftijd vanuit Denemarken naar Bayern München, maar het lukte hem niet door te breken in Duitsland. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar Southampton.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws