Maxim Gullit wil zijn vader achterna: 'Heeft me gepusht die richting in te gaan'

Maxim Gullit wil zijn vader achterna: 'Heeft me gepusht die richting in te gaan'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 20:28do 09-07-2020 om 20:28

Maxim Gullit, de zoon van Oranje-legende Ruud, hoopt volgend seizoen door te breken in het eerste elftal van AZ. De verdediger maakte eerder al zijn debuut voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk in het eerste elftal te komen en daar een vaste waarde te worden", geeft Gullit aan in gesprek met FOX Sports. "Dat is mijn doel. Ik denk dat het er zeker in zit, dat het me gaat lukken. Ik hoop volgend seizoen al. Dat ik mee kan naar een wedstrijd, of mee kan trainen. Dat zou al heel veel zijn."

De zoon van Ruud Gullit en Estelle Cruijff (een nicht van Johan Cruijff), geeft aan dat het qua motivatie niet moeilijk voor hem is. "Misschien, omdat mijn vader ook heeft gespeeld, dat het me nog meer interesseerde", geeft hij aan. "Maar het is echt een leuke sport. Die motivatie, mijn vader heeft er ook gestaan, dat heeft me gepusht om ook die richting in te gaan", gebruikt hij zijn vader als voorbeeld.

Gullit maakte eerder al zijn debuut voor Jong AZ tijdens de Keuken Kampioen-wedstrijd tegen FC Twente in de Grolsch Veste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws