Bournemouth verslaat Leicester en pakt punten in degradatiestrijd, Aké valt uit

12-07-2020 21:57 Laatste update: 21:59
12

Bournemouth heeft drie heel belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie in de Premier League. In eigen huis werd Leicester City met 4-1 verslagen, terwijl de ploeg van trainer Brendan Rodgers bij rust nog op een 0-1 voorsprong stond.

Bournemouth - Leicester City 4-1
De spanning stond er goed uit bij Bournemouth, dat bijna alle concurrenten eerder dit weekend zag winnen. Zaak voor The Cherries dus om dat zelf ook te doen, maar Leicester City leek in de eerste helft niet van plan om mee te werken aan dat plannetje. Jamie Vardy zette de uitploeg halverwege de eerste helft meer dan verdiend op een 0-1 voorsprong. Bournemouth kreeg vlak voor rust een tegenvaller te verwerken: Nathan Aké moest het veld verlaten met een blessure.

In de tweede helft kreeg de wedstrijd een totaal ander gezicht. Bournemouth kreeg vanuit het niets een penalty en dat buitenkansje werd benut door Junior Stanislas. Dat was het moment dat de turbo erop ging bij de thuisploeg. Een minuut later was het al 2-1: Dominic Solanke schoot de bal via Leicester-keeper Kasper Schmeichel in het doel. Verdediger Caglar Söyüncü probeerde met een uiterste inspanning de bal van de lijn te halen, maar dat lukte hem niet. Vervolgens trapte hij na op Callum Wilson: de Turk kon met een directe rode kaart gaan douchen.

Met een man meer speelde Bournemouth de wedstrijd goed uit. Een eigen doelpunt van Jonny Evans en de tweede treffer van de avond van Solanke gooiden de wedstrijd in het slot. Bournemouth is absoluut nog niet uit de degradatieproblemen, maar houdt in ieder geval de aansluiting met nummer zeventien Watford dat drie punten voorsprong heeft.

Aston Villa - Crystal Palace 2-0
Aston Villa heeft belangrijke zaken gedaan in de strijd tegen degradatie in de Premier League. Op het eigen Villa Park werd het Crystal Palace van Patrick van Aanholt met 2-0 verslagen. Grote man aan Villa-zijde was Trezeguet, die beide treffers maakte.

Niet voor het eerst in de Premier League pakte de VAR meteen in de beginfase al de hoofdrol: een zuiver doelpunt van Palace-verdediger Mamadou Sakho werd afgekeurd na inmenging van VAR Jonathan Moss. Een flinke tegenvaller voor de uitploeg, die vervolgens vlak voor rust op achterstand kwam: Trezeguet zette de thuisploeg diep in de blessuretijd van de eerste helft op 1-0.

Meteen na rust was het Jack Grealish die de schijnwerpers op zich richtte. De Villa-middenvelder ging als door de bliksem getroffen naar het gras na een duel met Patrick van Aanholt. Scheidsrechter Martin Atkinson gaf een strafschop, maar deze beslissing werd door de VAR teruggedraaid. Na ongeveer een uur spelen maakte Trezeguet de bevrijdende treffer voor Villa, dat door de overwinning mag blijven hopen op handhaving in de Premier League. Met nog drie wedstrijden te spelen staat de ploeg vier punten achter op directe concurrent Watford.

Na de wedstrijd liepen de gemoederen nog hoog op tussen de spelers van Palace en Villa. Het resulteerde in een rode kaart voor Palace-spits Christian Benteke, die duidelijk niet tevreden was met hoe de overwinning van Aston Villa tot stand kwam.

Wolverhampton Wanderers - Everton 3-0
Wolverhampton Wanderers was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor Everton, dat op Molineux nauwelijks iets in de melk te brokkelen had. The Toffees hielden tot vlak voor rust stand, maar toen scoorde Raúl Jiménez uit een strafschop na een - ogenschijnlijk onschuldige maar wat onhandige - overtreding van Lucas Digne. Het was al de zestiende Premier League-goal van het seizoen voor de Mexicaan, die ook al tien assists gaf.

In de tweede helft kopte Leander Dendoncker al snel de 2-0 binnen. Diogo Jota liet aanvankelijk een grote kans onbenut oog-in-oog met doelman Jordan Pickford, maar nam niet veel later revanche. De Portugees werd met een schitterende pass bediend door landgenoot Rúben Neves en rondde ditmaal wel af: 3-0.

Het armoedige Everton mocht van geluk spreken dat de score niet verder opliep. Zo ging Jordan Pickford bijna in de fout en schoot Adama Traoré van dichtbij onrustig op de lat. The Wolves zetten desondanks de Europese ambities kracht bij in de Premier League. De ploeg van coach Nuno Espírito Santo staat zesde. Everton blijft steken op plek elf.