We moeten zorgen dat we bij promotie een structurele Eredivisie-club worden

"We moeten zorgen dat we bij promotie een structurele Eredivisie-club worden"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 14:31ma 13-07-2020 om 14:31

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 14:42ma 13-07-2020 om 14:42

Maurice Steijn heeft goede hoop dat hij NAC Breda terug naar de Eredivisie kan krijgen. De coach moet de club in rustiger vaarwater krijgen na opnieuw een roerige periode, met het vertrek van trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom van den Abbeele.

Voor Steijn is het zijn eerste klus na een kort avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten vorig jaar. "Ik heb een aantal mogelijkheden gehad de afgelopen tijd, maar het echt goede gevoel had ik niet", zegt de nieuwe NAC-coach tegen Voetbal International. "Het plan van NAC spreekt me aan. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hier graag een keer trainer wilde worden. Ik heb hier gespeeld, dit is gewoon een prachtige club met alles erop en eraan. En het plan is duidelijk, NAC moet terug naar de Eredivisie. Wil je mij enthousiast krijgen dan moet je een duidelijk plan hebben."

Steijn, die voor drie jaar heeft getekend, wil op korte termijn met NAC in de Eredivisie uitkomen. Promotie lukte hem eerder bij VVV-Venlo, maar pas na drie seizoenen. "Hier zijn de mogelijkheden groter dan ze bij VVV waren. We moeten zorgen dat we bij promotie een structurele Eredivisie-club worden", aldus Steijn. "Een club als NAC moet meedoen voor de bovenste plekken, dat is een gezonde ambitie. Daar kunnen en mogen we niet voor weglopen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Steijn NAC naar de Eredivisie leiden?

(1287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws