'Leeds kan over drie jaar club zijn die in de top van de Premier League speelt'

'Leeds kan over drie jaar club zijn die in de top van de Premier League speelt'

18-07-2020 20:30
48

Jimmy Floyd Hasselbaink denkt dat de Premier League profijt zal hebben van de promotie van Leeds United. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa kan volgend seizoen wel eens gaan verrassen, voorspelt de voormalig aanvaller van Leeds.

Na zestien jaar slagen de bewoners van Elland Road er eindelijk weer in om te promoveren. "Voor zo'n grote club is het dramatisch dat het zo lang heeft moeten duren", zegt Hasselbaink tegen Ziggo Sport. "Toen ik wegging (in 1999, red.) hebben ze er heel veel geld in gepompt om altijd mee te kunnen doen in de Champions League en kampioen te kunnen worden. Toen gaven ze eigenlijk meer geld uit dan ze hadden."

De terugkeer van Leeds kan de competitie volgens de gewezen spits een stuk interessanter maken. "Er zijn weinig clubs die de Premiership beter zullen maken, maar Leeds is wel één van die clubs. Leeds is een grotere club dan Manchester City en heeft meer potentie als club. De eerste drie jaar is het belangrijk om te handhaven, maar daarna kan het een club zijn die in de top-zes zeker kan gaan meedraaien."