Geen toekomst Veronica Inside: 'Niet het idee dat het ooit weer normaal wordt'

Geen toekomst Veronica Inside: 'Niet het idee dat het ooit weer normaal wordt'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 06:48vr 31-07-2020 om 06:48

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 07:04vr 31-07-2020 om 07:04

René van der Gijp legt zich neer bij het einde van Veronica Inside. Donderdag kwamen Wilfred Genee, Johan Derksen en hij er niet uit tijdens een overleg in het Van der Valk Hotel in Zwolle, waardoor er geen toekomst meer lijkt voor het programma.

Talpa-baas John de Mol kan Veronica Inside - als hij wil - vrijdag schrappen, meldt het Algemeen Dagblad. De contracten met Genee, Derksen en Van der Gijp lopen nog twee jaar door, maar het programma kan naar verluidt worden opgeheven als één van de drie opstapt. Donderdag bleek dat vooral Derksen het niet meer ziet zitten.

"Voor 70, 80 procent van het Nederlandse publiek hoeft het niet meer, zij vinden het mooi geweest", reageert Van der Gijp. "Op het strand van Ibiza hoorde ik ook mensen zeggen: Ga er lekker zitten, man. Maar dat zijn de diehards. En 20, 30 procent, dat is te weinig."

Van boosheid richting Genee, die eerder nog van 'NSB-praktijken' werd beschuldigd door Gijp, is allang geen sprake meer. Het gaat om geloofwaardigheid. "Het blijft moeilijk. Als we hadden besloten verder te gaan met z'n drieën, dan hadden we dat nu wel gezegd. Maar we komen er niet uit."

Vrijdag volgt er nog een gesprek met de directie van Talpa. Alles wijst erop dat de knoop dan definitief wordt doorgehakt. Van der Gijp: "Het is de normaalste zaak van de wereld dat de directie ook zijn zegje doet. Zij hebben gezegd: Slaap er nog een nachtje over, morgen praten we. Het lastigste is: ik heb niet het idee dat het ooit weer normaal wordt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Logisch dat Veronica Inside lijkt te stoppen?

(2038 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws