Belgen jaloers op Nederland en Ajax: 'Dan zou een club hem voor 70 miljoen kopen'

Belgen jaloers op Nederland en Ajax: 'Dan zou een club hem voor 70 miljoen kopen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 13:26vr 14-08-2020 om 13:26

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 13:28vr 14-08-2020 om 13:28

AA Gent vestigde deze week een Belgisch transferrecord door Jonathan David voor minimaal 32 miljoen euro te verkopen aan Lille OSC. Toch is dat niet genoeg, vindt zaakwaarnemer Stijn Francis. Hij wijst naar Nederland en Ajax in het bijzonder.

De conclusie van Francis: als David bij een Nederlandse topclub had gespeeld, had hij veel meer opgebracht. "Gent mag tevreden zijn met 30 miljoen euro, maar met de kwaliteiten van David - die ik potentieel echt een Europese topper vind - schat ik dat zijn prijs snel door zal schieten tot 60 of 80 miljoen euro"", reageert de zaakwaarnemer bij Sporza.

"Als David bij Ajax speelde, dan zou een club hem voor 60 of 70 miljoen kopen. Daar ben ik van overtuigd. Kijk naar Davinson Sanchez (voor 40 miljoen naar Tottenham Hotspur, red.). Dat is een goede speler, die meekan bij Tottenham, maar ik vind Mata van Club Brugge niet slechter. Speelt Mata bij Ajax dan wordt hij voor meer verkocht dan wat nu mogelijk is bij Club Brugge."

Belgische clubs hebben een 'perceptieprobleem', klinkt het. "Ik vraag wel eens waarom Nederlandse clubs beter verkopen en de uitleg van buitenlandse clubs is heel simpel. Ajax zien ze als een Porsche-garage en Anderlecht als een BMW-garage. Voor een Porsche betaal je altijd meer en dat komt omdat spelers van Ajax in het verleden al bewezen hebben dat ze mee kunnen bij de absolute top."

"David is eigenlijk een Porsche die uit een BMW-garage rolt", aldus Francis. "David is meer dan 30 miljoen euro waard, maar Belgische clubs hebben gewoon een perceptieprobleem. Europese topclubs hebben nog altijd twijfels bij spelers uit België omdat er in het verleden te weinig succes was."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws