Heerenveen bezig met transfers: Iedereen heeft gezien hoe kwetsbaar we zijn

Heerenveen bezig met transfers: "Iedereen heeft gezien hoe kwetsbaar we zijn"

17-08-2020 12:15
30

SC Heerenveen is naarstig op zoek naar versterking, maar loopt tegen de financiële limieten aan. Gerry Hamstra, technisch manager bij de Friese club, stelt na de beschamende nederlaag tegen De Graafschap (5-1) vast dat er wat moet gebeuren.

Heerenveen is op zoek naar een reservedoelman, centrale verdediger, extra middenvelder en spits. De huidige selectie is te smal, erkent Hamstra in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Iedereen heeft gezien hoe kwetsbaar we zijn", zegt hij.

De beperkte financiële middelen maken dat Hamstra - net als veel andere Eredivisie-clubs - op zoek is naar spelers die beschikbaar zijn voor een verhuurperiode. Intussen begint de tijd te dringen. Over vier weken begint de Eredivisie.

"Er lopen veel lijntjes momenteel", zegt Hamstra. "Maar het wel of niet slagen van een transfer is van meerdere factoren afhankelijk. Dan heb ik het over onze financiële situatie, maar ook over bijvoorbeeld de concurrentie en een goede timing."

De technisch manager van Heerenveen wil en kan geen beloftes doen over versterkingen. "We hebben zorgen, dat is duidelijk. Maar dat we het probleem gaan oplossen, is ook duidelijk. We hebben er vertrouwen in dat het goedkomt."

Heerenveen versterkte zich deze zomer met Joaquín Fernández, Sieben Dewaele en Erwin Mulder. Daar stond het vertrek van liefst tien spelers tegenover: Hicham Faik, Daniel Hoegh, Alen Halilovic, Jens Odgaard, Warner Hahn, Sven Botman, Filip Bednarek, Doan Van Hau, Ricardo van Rhijn en Jordy Bruijn.