Genee: 'Misschien te veel gas gegeven, maar naar eer en geweten gehandeld'

Genee: 'Misschien te veel gas gegeven, maar naar eer en geweten gehandeld'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 23:21za 19-09-2020 om 23:21

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee heeft in het SBS 6-programma Het Hek Van De Dam teruggeblikt op zijn roerige zomer. Genee zette een speciale thema-uitzending van de talkshow op poten, maar joeg collega's Johan Derksen en René van der Gijp tegen zich in het harnas: het voortbestaan van het programma stond serieus op het spel.

In Het Hek Van de Dam, een programma waarin bekende Nederlanders schapen hoeden, steekt hij de hand in eigen boezem. "Ik ben er niet op uit om aardig gevonden te worden, maar ik heb mezelf deze zomer wel overtroffen", grapt hij in gesprek met mede-deelnemer Britt Dekker. Genee vertelde afgelopen zomer bij Op1 al over de voorbereiding op de bewuste uitzending. "Ik had die uitzending iets minder gas kunnen geven. Maar als ik kijk naar alles wat besproken hebben en hoe het gegaan is, heb ik het gevoel dat ik naar eer en geweten alles geprobeerd heb om het goed te doen."

Genee vindt de ophef over de Akwasi-grap van Derksen nog steeds overdreven, maar heeft naar eigen zeggen een waardevolle les geleerd. "Ik heb wel kunnen ontdekken hoe het is om aan de andere kant te zitten. Wij delen ongelooflijk veel uit in dat programma. Dan kun je je soms niet voorstellen hoe het is voor die mensen die aangepakt worden. Nou, ik weet nu precies hoe het is."

Over Jeroen Pauw, Fidan Ekiz en Carlo Boszhard
De presentator heeft ook geleerd 'wie hij wel of niet kan vertrouwen'. Collega-presentatoren Jeroen Pauw en Fidan Ekiz stuurden Genee na de Veronica Inside-uitzending lovende appjes. "Hoe goed het was, hoe goed ik het aangepakt had, dat we voor dit format hadden gekozen... Maar die begonnen me later bij Op1 ook ineens te fileren. Terwijl ze hadden geroepen hoe geweldig het was."

Ook voormalig RTL-collega Carlo Boszhard was aanvankelijk lovend en nam telefonisch contact op met Genee. "Die zei: ge-wel-dig! Geweldig! Geweldig! Het was een fan-tas-ti-sche uitzending, ik zat op het puntje van mijn stoel! Ik zei: nou, bel dan Johan even. Want ik heb Johan net aan de lijn gehad en die vond het ietsje minder." Boszhard belde met Derksen en publiceerde een week later een column voor Televizier. "Wilfred Genee was zijn koers helemaal kwijt, was helemaal van slag, wist niet waar hij mee bezig was... Serieus waar! Maar zo werkt het vak..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ben jij blij dat Veronica Inside doorgaat?

(4474 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws