'Barça dankt Overmars: Ajax ontvangt in eerste instantie vijf miljoen voor Dest'

'Barça dankt Overmars: Ajax ontvangt in eerste instantie vijf miljoen voor Dest'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 16:10di 29-09-2020 om 16:10

FC Barcelona troeft Bayern München mede dankzij Marc Overmars af in de strijd om Sergiño Dest. Dat meldt El Mundo Deportivo. De directeur voetbalzaken van Ajax zou zich zeer schappelijk hebben opgesteld tijdens de onderhandelingen met preses Josep Maria Bartomeu.

Volgens MD speelt Dest dit seizoen om twee redenen in Camp Nou. De eerste is dat de rechtsback zelf de voorkeur gaf aan een transfer naar Barça, mede dankzij zijn goede relatie met Ronald Koeman, die hem eerder probeerde te overtuigen van een interlandcarrière voor Oranje.

Maar de Catalanen zijn ook Ajax en Overmars, oud-speler van de club, dankbaar. De Amsterdammers staan er financieel redelijk goed voor en hebben er mee ingestemd dat Barcelona de transfersom van twintig miljoen euro vast en vijf miljoen aan variabelen in termijnen mag betalen. Ajax ontvangt in eerste instantie vijf miljoen. De rest van het bedrag, inclusief rente, wordt gespreid over vijf jaar betaald.

Barcelona hoopte aanvankelijk op een huurdeal met verplichte koop, maar na het vertrek van Nelson Semedo naar Wolverhampton Wanderers kwam dit akkoord uit de bus rollen. Volgens MD bewijst het nogmaals de goede relatie tussen Ajax en Barcelona, aangezien Bayern betere voorwaarden bood.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Dest de juiste keuze gemaakt?

(9051 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws