'Nieuws op komst in Friesland: Heerenveen spreekt met potentiële nieuwe keeper'

'Nieuws op komst in Friesland: Heerenveen spreekt met potentiële nieuwe keeper'

07-10-2020 15:03
32

SC Heerenveen haalde de afgelopen transferperiode veel geld op en heeft nog wat overgehouden om ook in de winter de selectie nog te kunnen versterken. Daarnaast willen de Friezen de komende dagen nog toeslaan.

De vele transferinkomsten van afgelopen zomer, zoals de 12,5 miljoen die ontvangen werd voor Chidera Ejuke, zijn gebruikt om 'operationele tekorten te dekken en het eigen vermogen te spekken', zo valt te lezen in de Leeuwarder Courant. Daardoor is er door technisch directeur Gerry Hamstra (foto) maar beperkt geïnvesteerd in de selectie, maar er is wel geld overgebleven om in januari uit te geven.

Daarnaast hoopt de club snel een belangrijke slag te slaan door Sherel Floranus langer aan zich te binden. Het contract van de verdediger loopt na dit seizoen af en de Friezen willen voorkomen dat hij gratis de deur uitloopt. Na een moeizaam eerste seizoen werkte Floranus zich op tot een betrouwbare verdediger.

Prioriteit op dit moment voor Heerenveen is echter het vinden van een tweede doelman en volgens de regionale krant spreekt de club momenteel met een keeper die nog elders een contract heeft. Als die verbintenis wordt ontbonden is de goalie vrij om te gaan en staan waar hij wil en kan hij tekenen in het Abe Lenstra Stadion.