Ajax krijgt in Bergamo te maken met oude bekende en plaaggeest van Koeman

Ajax krijgt in Bergamo te maken met oude bekende en plaaggeest van Koeman

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 13:03zo 25-10-2020 om 13:03

Damir Skomina hanteert dinsdagavond de fluit tijdens het Champions League-duel tussen Atalanta en Ajax. Dat heeft de UEFA bekend gemaakt. De ervaren Sloveen heeft de beschikking over Spaanse video-assistenten die in de Clásico van afgelopen weekend nog een hoofdrol speelden.

Skomina is een oude bekende voor de Ajacieden. In februari 2019 had hij de leiding over de thuiswedstrijd van Ajax tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Daarin keurde hij een goal van Nicolás Tagliafico af, werd een treffer van Marco Asensio wel goedgekeurd en ging De Koninklijke er uiteindelijk met een 2-1 zege vandoor. Dat werd in Bernabéu goedgemaakt: Ajax won daar met 4-1.

In mei 2017 was de Sloveen ook scheidsrechter bij de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United in de Friends Arena in Solna. Hoewel Skomina in die wedstrijd geen opvallende beslissingen in het nadeel van Ajax maakte, verloren de Amsterdammers die finale wel met 2-0.

Naast de scheidsrechters op het veld krijgt de formatie van Erik ten Hag ook te maken met een VAR. Deze keer is dat Juan Martínez Munuera, de Spanjaard die afgelopen weekend nog arbiter was bij de Clásico tussen Barcelona en Real Madrid. Daar haalde hij zich de woede van trainer Ronald Koeman op de hals door Real in de tweede helft een penalty toe te kennen na vermeend vasthouden van Clément Lenglet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws