'Mocht ik bij Oranje zitten, dan ga ik daar niet heen om derde keeper te zijn'

'Mocht ik bij Oranje zitten, dan ga ik daar niet heen om derde keeper te zijn'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 23:50wo 28-10-2020 om 23:50

Justin Bijlow is tot zijn blijdschap opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Zelf had de 22-jarige doelman van Feyenoord dat niet meteen door.

Bijlow was niet meteen op de hoogte van zijn selectie, laat hij weten aan FOX Sports. "Ja, dat was wel grappig. Het werd bekendgemaakt toen we in de bus vanuit Waalwijk zaten. Ramon ten Hove kwam toen naar me toe en feliciteerde me. Ik vroeg eigenlijk eerst: Voor wat? Ik ben niet jarig, dus ik snap niet dat je me feliciteert. Toen zei hij dat ik bij de voorselectie zit."

Of Bijlow de definitieve selectie van bondscoach Frank de Boer haalt, ligt volgens de Feyenoord-keeper aan hemzelf. "Ik moet de aankomende wedstrijden gewoon goed gaan presteren en dan zien we het vanzelf. Ik wil voor het hoogst haalbare gaan. Dus mocht ik bij het grote Oranje zitten, dan ga ik daar niet heen om derde keeper te zijn. Mijn insteek is dan om het de andere keepers zo moeilijk mogelijk te maken."

Dick Advocaat vindt het logisch dat Bijlow een plekje in de voorselectie heeft weten te bemachtigen. "Bijlow heeft in principe alles wat een keeper nodig heeft. Hij is snel, heeft een reactie en komt zijn goal uit. Hij doet me altijd denken aan die keeper van Bayern München (Manuel Neuer, red). Zo een stijl heeft hij. Hij is ook een fanatiek baasje en daar houd ik wel van."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws