Advocaat heeft nieuws: Bijlow kan zich niet melden bij Nederlands elftal

Advocaat heeft nieuws: Bijlow kan zich niet melden bij Nederlands elftal

08-11-2020 16:52 Laatste update: 16:57
72

Dick Advocaat heeft slecht nieuws: Justin Bijlow gaat zich maandag niét melden bij het Nederlands elftal. De doelman van Feyenoord heeft een blessure opgelopen.

Bijlow haakt in de warming-up voor de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen af. Het is niet bekend wat de 22-jarige doelman precies mankeert, maar op de tribune werd hij gespot met zijn voet in een bak ijs.

"Het gaat goed met Bijlow. Althans, goed...", reageert Advocaat. "Hij is naar het ziekenhuis geweest om foto's te maken. En er is niks gescheurd of gebroken, dus het is een kwestie van tijd. Maar jammer genoeg voor hem niet op tijd voor het Nederlands elftal."

Advocaat 'mag en kan' niks zeggen over de ernst van Bijlows blessure. De eerste doelman van Feyenoord werd tegen Groningen (3-0 zege) vervangen door Nick Marsman.

Bijlow zou komende week debuteren bij Oranje. Het is nog niet bekend of Frank de Boer een vervanger oproept, maar die kans is groot. De bondscoach heeft na het afhaken van Jasper Cillessen, waardoor Bijlow bij de selectie kwam, nog Marco Bizot (AZ) en Tim Krul (Norwich City) tot zijn beschikking.