De Boer over vermoedelijke Oranje-opstelling: Je hebt er heel veel goed...

De Boer over vermoedelijke Oranje-opstelling: "Je hebt er heel veel goed..."

14-11-2020 15:32
76

Frank de Boer heeft tijdens de persconferentie van zaterdagmiddag een tipje van de sluier opgelicht, in aanloop naar het Nations League-duel met Bosnië-Herzegovina. De vermoedelijke opstelling die zaterdagochtend in het Algemeen Dagblad verscheen, lijkt grotendeels de opstelling voor zondagavond te zijn.

De Boer bevestigde eerder al dat Tim Krul de plek van Marco Bizot in het doel zou overnemen. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Daley Blind, Owen Wijndal, Georginio Wijnaldum, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Luuk de Jong en Memphis Depay lijken de tien veldspelers te gaan worden. "Hoeveel fout? Je hebt er heel veel goed...", knipoogde de bondscoach tijdens de persconferentie, na een vraag van één van de aanwezige verslaggevers.

Berghuis speelde tegen Spanje één helft en werd daarna vervangen door AZ-collega Calvin Stengs: die viel goed in, maar de Feyenoord-captain lijkt zondagavond opnieuw de voorkeur te krijgen. "Ik denk dat ze helemaal niet ver van elkaar vandaan zitten. Ik denk dat Calvin op dit moment in een stijgende lijn zit, Steven zit daar eigenlijk al een hele tijd op. Ze kunnen allebei het verschil maken, in goeden doen: hopelijk kan één van de twee dat laten zien", hield De Boer zijn kaarten nog tegen de borst.

Het experiment met Memphis aan de linkerflank lijkt ook een vervolg te krijgen. "Memphis kan het ook aan de linkerkant fantastisch invullen met zijn acties, zijn creativiteit en doelgerichtheid", aldus de bondscoach. "Het hoeft helemaal niet altijd zo te zijn. Maar op dit moment vind ik dit het beste voor het team."