Update: cybercriminelen willen miljoenen zien, Man United houdt zich stil

Update: cybercriminelen willen miljoenen zien, Man United houdt zich stil

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 09:12za 21-11-2020 om 09:12

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 08:30vr 27-11-2020 om 08:30

Manchester United heeft te maken met een aanval van hackers. Dat maakt de club via officiële kanalen bekend. De cybercriminelen zouden met een 'geavanceerde' aanval het computersysteem van de club zijn binnengedrongen.

United speelt zaterdagmiddag op Old Trafford tegen West Bromwich Albion, maar die wedstrijd kan gewoon doorgaan. Alle 'kritieke systemen' die nodig zijn om wedstrijden af te werken in het stadion zijn veilig. 'Er zijn ook geen aanwijzigingen dat er persoonlijke data van fans of klanten zijn uitgelekt', meldt United in een statement op de website

United is bezig om het probleem te verhelpen. 'De club heeft zo snel mogelijk actie ondernomen om de aanval in te dammen en werkt samen met deskundige adviseurs om het incident te onderzoeken', valt er te lezen.

De wedstrijd tegen West Brom begint zaterdagavond om 21.00 uur.

Update: De hackers die de computersystemen van Manchester United overgenomen zouden hebben, willen miljoenen euro's ontvangen van de Engelse club. Dat meldt The Daily Mail. United wil niet reageren op de claim van de boulevardkrant en weigert aan te geven dat hackers de computersystemen van de club nog steeds in handen hebben. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws