Update: Ajax en Feyenoord niet vertegenwoordigd in rvc van Eredivisie CV

Update: Ajax en Feyenoord niet vertegenwoordigd in rvc van Eredivisie CV

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 13:14wo 25-11-2020 om 13:14

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 13:16wo 25-11-2020 om 13:16

In de nieuwe raad van commissarissen van de Eredivisie CV zitten geen vertegenwoordigers van Ajax en Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf. Toon Gerbrands (PSV) en Robert Eenhoorn (AZ) hebben de strijd gewonnen.

De vier topclubs kwamen er niet uit om twee vertegenwoordigers aan te wijzen door 'ernstig onderling wantrouwen', schreef de ochtendkrant maandag. Ajax en PSV zouden zich daarom samen over één kandidaat beraden en hetzelfde gold voor Feyenoord en AZ. Commercieel directeur Menno Geelen van de Amsterdammers en algemeen directeur Mark Koevermans van de Rotterdammers moeten nu voorrang verlenen aan respectievelijk Gerbrands en Eenhoorn.

Opvallend genoeg maakten Gerbrands en Eenhoorn al eerder deel uit van de rvc van de Eredivisie CV. Zij stapten achtereenvolgens in 2016 en 2018 op uit onvrede over de gang van zaken. Nu voegen ze zich bij algemeen directeuren Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta Rotterdam) en Marco Bogers (VVV-Venlo) in de nieuwe rvc, die gevormd moest worden door het vetrek van John Jaakke.

Volgens De Telegraaf is het opmerkelijk dat er geen plek is voor Geelen, die door Ajax-directeur Edwin van der Sar was aanbevolen. Hij was met name een belangrijke kandidaat omdat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie een commerciële stap moeten zetten. Meerdere clubs en ECV-directeur Jan de Jong drongen aan op zijn benoeming, maar Gerbrands en Eenhoorn lieten zich 'niet passeren'.

Update: De Eredivisie CV heeft de raad van commissarissen bekendgemaakt. De keuze is definitief gevallen op Toon Gerbrands (PSV), Robert Eenhoorn (AZ), Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta Rotterdam), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II).

"Ik zie het als een nationaal kabinet waarin veel kennis, kunde en ervaring samenkomen", aldus directeur De Jong. "In deze drukke en hectische tijden hebben we behoefte aan daadkracht en ben ik blij dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. Dat hebben we juist nu hard nodig. Bovendien is het ook een goede afspiegeling en dwarsdoorsnede van de Eredivisie. Het is een RvC waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws