'Natuurlijk slaap ik niet goed van deze situatie, je maag draait echt 25 keer om'

'Natuurlijk slaap ik niet goed van deze situatie, je maag draait echt 25 keer om'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 12:04vr 27-11-2020 om 12:04

Het is crisis bij ADO Den Haag na de blamerende nederlaag tegen Sparta (6-0). John van Zweden, die als adviseur tussen de clubleiding en supporters staat, raakt nog niet in paniek, maar hoopt op snelle verbetering.

"Dat het nu niet goed is, lijkt mij duidelijk. Het voetbal is niet om aan te zien. Maar we moeten nu positief blijven en roeien met de riemen die we hebben", zegt Van Zweden tegen de NOS. "Maar natuurlijk slaap ik niet goed van deze situatie. Als je kijkt naar Sparta-ADO moet je echt overgeven. Dan draait je maag echt 25 keer om."

Van Zweden heeft veel contact met de supporters, die zich niet kunnen laten horen in het stadion. "Ik begrijp ook heel goed dat zij niet tevreden zijn, maar ook zij moeten positief blijven. Dat probeer ik ze mee te geven. Juist nu moeten ze achter de club blijven staan."

De ras-Hagenees ziet genoeg aanleiding voor optimisme. "We hebben een moeilijk programma gehad. En vergeet niet dat we een punt hebben gepakt tegen AZ en gewonnen hebben van Vitesse. Ook Feyenoord-uit (4-2, red.) hadden we gewoon kunnen winnen."

En dus blijft Van Zweden achter ADO staan. "Als we er over vijf weken nog steeds zo voor staan, ga ik mij pas echt zorgen maken. Je mag mij tegen die tijd weer bellen. Brood is in mijn ogen een geweldige coach. Loopt het niet, dan moet je je mouwen opstropen. Dat heb ik de afgelopen tijd te veel gemist."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws