'Koorts, hoesten, geen energie, geen trek, hoofdpijn: ik sliep 15 uur per dag'

'Koorts, hoesten, geen energie, geen trek, hoofdpijn: ik sliep 15 uur per dag'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 11:41wo 02-12-2020 om 11:41

De schrik zit er goed in bij Heracles Almelo-middenvelder Orestis Kiomourtzoglou, die eind oktober werd getroffen door het coronavirus. De 22-jarige Duitser met Griekse roots is een paar dagen lang flink ziek geweest en moest uiteindelijk drie wedstrijden missen.

Kiomourtzoglou speelde op 25 oktober bijna de hele wedstrijd mee tegen Sparta en moest vervolgens een pas op de plaats maken. "Meteen na de wedstrijd in Rotterdam begon ik te hoesten en ik raakte mijn stem kwijt", blikt hij terug in gesprek met TC/Tubantia. Vervolgens ging het van kwaad tot erger. "Koorts, hoesten, koud, warm, geen energie, geen trek in eten, hoofdpijn. Zoiets als de griep, maar dan veel erger. Ik sliep vijftien uur per dag."

De Heracles-middenvelder heeft eenvoudigweg pech gehad, denkt hij. "Een vriend van mij in München had ook corona en nergens last van. Een andere vriend was net zo ziek als ik. Het is fiftyfifty, geen idee waarom", aldus Kiomourtzoglou, die zich aanvankelijk niet veel zorgen maakte. "Ik dacht steeds: corona is er, maar ik maak me niet veel zorgen. Ik ben jong, ik train elke dag, misschien krijg ik wat milde symptomen."

Nu wil hij anderen – bijvoorbeeld jongeren die illegale feesten bezoeken – waarschuwen voor de gevaren van coronabesmetting. "Ik wil ze toch graag laten weten dat ze er niet te makkelijk over moeten denken. Wees voorzichtig, ik ben een goed voorbeeld van hoe het kan gaan. En ook nu hou ik me nog aan de maatregelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws